Visualisoi

Visuaalinen taulukko

Jos tarkoitat taulukon muiden luettavaksi, niin taulukon ulkoasu kannattaa viimeistellä harkiten. Lue lisää artikkelista Visuaalinen taulukko.

Numerotaulukossa esiintyviä eroja ja poikkeuksia voit visualisoida Excelin ehdollista muotoilua käyttäen. Lue lisää artikkelista Excelin väriasteikot.

Taulukoita ja pylväitä

Numerot (lukumäärät, prosentit, eurot, keskiarvot jne.) esitetään yleensä taulukoina. Usein on hyödyllistä havainnollistaa taulukon sisältöä pylväskuviona. Lue lisää taulukoista ja pylväskuvioista artikkelista Taulukoita ja pylväitä

Graafinen esittäminen

Opit kaavioiden laatimiseen liittyvät keskeiset Excel-taidot käymällä läpi itseopiskelupaketin kaavio.xlsx ohjein varustetut esimerkit.

Artikkeleita graafisesta esittämisestä:

Jos laadit grafiikkaa Excelin sijasta SPSS:llä, niin löydät ohjeita SPSS-monisteesta spss19.pdf

Nopea visualisointi

Jos minulla on vähintään kymmeniä rivejä sisältävä numeroaineisto, niin voin käyttää Excelissä nopeaa visualisointia ilman pivot-taulukoiden tai funktioiden käyttöä. Tähän sopivia kaaviolajeja ovat Histogram (Histogrammi), Box & Whisker (Ruutu- ja janakaavio), Scatter (Pistekaavio) ja Line (Viivakaavio). Histogram ja Box & Whisker ovat uusia kaaviolajeja versiossa Excel 2016 (ainoastaan Windows-versiossa). Yhteistä edellä mainitsemilleni kaaviolajeille on, että niillä voidaan visualisoida iso numeroaineisto suoraan ilman pivot-taulukoiden tai funktioiden käyttöä. Opi nopea visualisointi: kaavio1.xlsx.

Vaativampia kaavioita

Joidenkin kaavioiden tekeminen vaatii hieman vaivan näköä. Opi miten tehdään Ikäpyramidi, mielipideprofiili, Ganttin kaavio, funktion kuvaaja sekä ruutu- ja janakaavio: kaavio2.xlsx

Aikasarjojen esittäminen

Jos esität aikasarja-muotoista tietoa, niin opettele olennaiset aikasarjojen esittämiseen tarvittavat niksit: aikasarja.xlsx

Aiheeseen liittyvää luettavaa aikas.pdf

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Visualisoi

 1. Nimetön

  Tällainen ongelma (yksinkertaisimmillaan): oletetaan että meillä on joukko OECD-maita johon meillä on jotkin (x,y) arvot. Haluamme arvopisteeseen liitettäväksi kyseeseen tulevan talouden nimen tai nimilyhenteen. Sen kirjoittaminen käsikopelolla on kornia. Aikoinaan Lotuksella kyseessä oli aivan tempuitta hoituva askar. Miten excelillä?

  Vastaa
  1. akitaanila Kirjoittaja

   Excel 2013: Jos lisäät kaavioon Data labels (Arvopisteiden otsikot), niin Data labelsien asetuksista voit valita Values From Cells (Arvo soluista) ja näyttää sen jälkeen mistä soluista maiden nimet haetaan.

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s